Anmälan är inte öppen

Nya Skrivklubben

Skriv boken du drömmer om på tolv månader - kursstart 2 oktober 2023

Anmälan är stängd för den här gången. Läs mer om mina andra kurser på www.annacarinsvana.se

Varmt välkommen hit! Genom att du läser det här vet jag en sak om dig: Du har en författardröm. Är det inte dags nu att uppfylla din dröm och prioritera det du innerst inne vill?

Det finns ingen story som är för banal eller inte kommer hitta några läsare. Framgången ligger i HUR du bygger din story. Det som avgör om du kan gå i mål är att du lär dig hantverket och övar på att mejsla fram din unika berättelse. Precis det kan jag hjälpa dig med.

Det är viktigt att det här känns rätt i magen för dig, att du på riktigt vill skriva en bok av den här storyn du går och bär på. Läs mer här nedanför om vad programmet innehåller. Jag hoppas innerligt att vi ses inne i programmet!

Anmälan är öppen mellan 27 september och 1 oktober. Kursen startar den 2 oktober. 

 "Tack för en fantastiskt givande kurs. Jag har med din kunskap, pedagogik och lättsamma sätt fått klarhet i vad det innebär att skriva en bok. Även inspiration från andra deltagare har varit värdefullt. Under året har jag faktiskt lyckats skriva ”färdigt” två böcker. Det slank med en barnbok också. 

Har befunnit mig på redigeringsstadiet under ganska lång tid. På vägen har jag fått många aha-upplevelser och kommit till rätta med otroligt mycket vad gäller dialog, gestaltning och miljöbeskrivning. Det har varit en spännande och intressant resa i skrivandets magiska värld." 

Kerstin Lindgren
Deltagare i Skrivklubben

Vad du lär dig

I det här programmet får du all support och de redskap du behöver för att skriva klart ditt läsvärda och fängslande manus, utan att fastna eller tappa modet.

Du får:  

• En struktur för ditt skrivande och en plan att jobba efter.  

Rutiner och goda vanor så att du kan använda din tid effektivt.  

Tryggheten att veta att du är på rätt väg, att det är värt jobbet.

Verktyg som ger dig den kunskap du behöver för att skriva klart din roman.

Feedback på delar av din text så att ser vad som håller och vad du kan gå vidare med.

Hur du går i mål

Programmet är skapat för att ge dig de bästa förutsättningarna för att nå dina mål. I kursportalen finns allt material, i text, video och ljudfiler. Du jobbar i din egen takt och har alltid nära till hjälp.

Det här ingår:

• 12 moduler med lektioner och övningar i en utbildningsportal online.
 
• 12 interaktiva workshoppar med praktiska övningar som tar dig framåt i skrivandet.
 
• Sluten Facebook-grupp för frågor och support – alltid tillgänglig för dig.

• 4 fördjupande masterclasses – för att få ditt manus att nå sin fulla potential.

• 4 inlämningar för personlig textrespons av Anna-Carin, 1500 ord per gång.

"Här får jag möjlighet att möta andra som brinner för skrivandet, och faktiskt ge skrivandet tid och energi. Anna-Carin är en perfekt skrivguide ... skrivklubben ger mig möjlighet att planera för skrivandet genom olika schemalagda aktiviteter, det är perfekt - för då blir det ju av."
Elin Holmberg, författare
”Framför allt så kändes det häftigt att bli tagen på allvar! När jag försökt skriva och bolla idéer med människor omkring mig så har det inte alls blivit emottaget på samma sätt.”
Aspirerande författare om att få textrespons
Anna-Carin är väldigt saklig, kommer med många bra förslag och idéer, och nya synvinklar i skrivandets konst. Jag har läst och lyssnat mycket, både handböcker och andra råd och tips från skrivande personer. Man kan tro att man har hört allt till slut, att råden blir upprepade. Men Anna-Carins skrivkurs har tillfört flera aha-upplevelser och idéer till mitt skrivande. 
Helena, tidigare kursdeltagare

Under programmets gång jobbar vi med en modell i fyra delar.

Skrivkraft
Hitta den skrivkraft du har inom dig och tänk som en författare! För att lyckas skriva din bok behöver du frigöra tid, skapa goda vanor och jobba med ditt mindset så att du kommer till varje skrivpass med förväntan och lust.

Redskap
Varje författare behöver lära sig hantverket, de olika verktygen vi har för att uttrycka och förmedla det vi vill att läsaren ska uppleva. Det här handlar om praktiska verktyg, få syn på fallgroparna så att du kan undvika dem och lösa problemen när du fastnar.

Övning
En bok blir inte skriven utan många timmar framför skärmen eller skrivboken. Du behöver helt enkelt göra det svettiga jobbet - troligtvis med träsmak och pausgympa!

Förädling
Skriva och skriva om, redigera och finputsa. Med hjälp av textrespons och konkreta redigeringsverktyg kan ditt manus glänsa!

Översikt över programmets moduler

Varje månad släpps en ny modul på kursplatsen med lektioner och övningar. Genomgångarna sker med både text och korta videoklipp, och övningarna är gjorda för att kunna användas direkt i din eget manus. Till varje modul hör också en workshop där vi gör vissa av övningarna gemensamt och kan brainstorma, diskutera och får svar på frågor.

Ämnena går givetvis in i varandra och hänger ihop till den helhet som den färdiga texten sedan kommer bli. Redan från början kommer vissa övningar vara inriktade på redigering. Det beror på att vi jobbar olika - en del vill gärna redigera under skrivandets gång, medan andra flödesskriver först och redigerar sedan.

Fördjupande föreläsningar (masterclass) kommer spridas ut under året och ta upp områden som kan vara problematiska, men som gör stor skillnad i berättelsen, till exempel berättarröst, dramaturgi, karaktärsutveckling och smarta strategier för redigering.


De tolv modulerna:

1. Hitta ditt bästa arbetssätt - utforska eller planera eller både och
2. Karaktärer man bry sig om  
3. Dramaturgi och intrig
4. Skapa närvaro genom gestaltning
5. Metoder för att inte fastna och få skrivkramp
6. Närhet och distans med berättarperspektiv
7. Tala är silver – om dialoger
8. Levande sceneri, miljö och världsbygge
9. Scener som skapar mersmak  
10. Personlig utveckling – möt dina karaktärer på djupet
11. Metoder för smart redigering
12. Steget vidare – olika utgivningsmöjligheter, följebrev m.m.  Din investering

Medlemsprogrammet är en kurs på 12 månader. Du investerar 995 kr/månaden under ett år, inklusive moms.

Medlemmar har också rabatt på tillköp av personlig coachning och textrespons.

Du investerar också din tid och energi. Var beredd att lägga en timme i veckan på kursmaterialet. Det mest effektiva sättet att genomföra att stort projekt, så som det är att skriva en hel roman, är att ta små steg ofta. En vanlig längd på en roman är 80 000 ord. Om du skriver 220 ord om dagen har du ett helt råmanus klart efter ett år! Hur lång tid tar det för dig att skriva 220 ord?

Programmet passar för dig som ...

  • är trött på att stå och stampa och vill hitta ett roligt och effektivt sätt att komma i mål
  • är villig att investera tid och energi för att skriva din bok
  • vill kunna fråga en erfaren lektör och författarcoach och utveckla din skicklighet i skrivhantverket
  • har bestämt dig för att det är nu det gäller, nu är rätt tid att bli författare.

Men det passar INTE för dig som ...

  • hoppas att någon annan ska göra jobbet
  • tror att du har mer än 24 timmar på dygnet, ändå tar tiden alltid slut och manuset blir liggande
  • redan är fullärd som författare
  • eller inte är villig att ta dig själv och din författardröm på allvar.

Javisst! Med Skrivklubben VIP får du - förutom allt som redan ingår i kursen - varje månad ett 30 minuters coachningsamtal plus 15 sidor personlig textrespons. Det här passar för dig som verkligen vill satsa och få full stöttning på vägen!
Din investering: 2490 kr/månad inkl. moms 

Om du känner att 12 månader är ett för stort åtagande och du hellre vill gå en kortare kurs kommer det förmodligen bli en vinter-variant av den populära Skrivsommar. Den kursen var upplagd på ett lite annat sätt med arbetsblad och veckomejl med övningar, men inga gemensamma träffar. Hör av dig på mejl om du är intresserad av något liknande!

"När jag började Anna-Carins kurs hade jag kommit en liten bit på mitt manus. Men jag visste inte vilka karaktärer som skulle vara med, vad som skulle hända dem och hur de skulle utvecklas. Det kändes så långt borta att min bokidé skulle bli en hel berättelse.    

Efter att ha gått kursen Skriv boken du drömmer om på 12 månader har jag nu gått i mål med ett råmanus.

Jag har lärt mig hur jag kan strukturera min berättelse, göra den mer spännande och gestalta mina karaktärer. Det hade jag aldrig klarat om jag inte haft kursen som stöd.  

Att träffas varje månad och gå igenom ett nytt område gjorde att jag fortsatte skriva på boken. Utan kursen hade jag inte tagit mitt skrivande på allvar. Då hade min berättelse stannat som en lös idé och en dröm.  Vill du skriva boken du drömmer om så tveka inte att gå den här kursen. Den har hjälpt mig så mycket!"

Jill Nyqvist, tidigare deltagare i Skrivklubben

Vanliga frågor (FAQ)

Ja! Modulens lektioner har till att börja med fokus på att komma igång och utveckla grundidéer, men samtidigt är övningarna så flexibla att de kan användas både i råmanuset och i redigeringsfasen.

Vi jobbar också alla lite olika. Medan en del först flödesskriver hela manuset och redigerar senare, vill andra redigera löpande under skrivprocessen. Ju mer övning du får i skrivhantverkets olika redskap, desto skickligare blir du också! Skulle du bli färdig med ditt manus innan kurstidens slut, är du redan i startläge för nästa skrivprojekt och du får en flygande start.

Det ingår fyra tillfällen där du kan lämna in text för personlig feedback av mig (1500 ord per gång). Vill du ha mer textrespons än så har du som kursdeltagare rabatt på mina olika lektörstjänster. Du har också möjlighet att boka coachningssamtal (via zoom) där vi bollar din text och de frågor du har, 30 minuter för 300 kr (normalpris 750 kr).

Om du går med i Skrivklubben VIP ingår det ett coachningsamtal och 15 sidor personlig textrespons varje månad. Då får alltså regelbunden professionell hjälp med ditt manus under hela året.

Workshoppar hålls en gång i månaden på en veckokväll, oftast torsdagar. Masterclass är en gång i kvartalet på en söndag eftermiddag. En första uppstartsträff blir på måndag den 2 oktober kl 19.00.

Alla träffar är digitala (på Zoom) och spelas in så att man kan titta även i efterhand.

Det blir också gemensamma skrivpass någon/några gånger i månaden för de som vill, samt träffar i responsgrupper om så önskas.

Under Skrivklubbens tolv månader får du:

🔥Professionell vägledning: Kursen ger dig tillgång till en erfaren författarcoach och lektör, det är jag - Anna-Carin, som kommer att guida dig genom varje steg av skrivprocessen. Med min vägledning kommer du att undvika vanliga misstag och utveckla ditt skrivande till en professionell nivå.  

🔥Struktur och planering: Du kommer att lära dig en effektiv struktur och planeringsmetod som hjälper dig att hålla dig på rätt spår och undvika att fastna i skrivprocessen. Detta är avgörande för att slutföra ditt manus.  

🔥Gemenskap och feedback: Genom att delta i kursen blir du en del av en aktiv skrivgemenskap. Du kommer att kunna dela dina framsteg, utmaningar och framgångar med andra författare och få värdefull feedback och stöd som hjälper dig att förbättra ditt arbete.  

🔥Flexibilitet och eget tempo: Kursen är utformad för att passa din livsstil. Du kan gå igenom kursmaterialet i din egen takt och välja när och var du vill skriva. Detta gör det möjligt att anpassa skrivandet till ditt schema och dina behov.  

🔥Möjlighet att förverkliga din dröm: Den här kursen ger dig verktygen och motivationen att förverkliga din författardröm. Oavsett om du har en romanidé som ligger och gror eller om du har kämpat med ett manus i månader, kommer kursen att hjälpa dig att ta dina idéer från tanke till färdig bok. Det är ett steg närmare att bli den författare du alltid drömt om att vara."Mitt mål med kursen var att skriva färdigt ett råmanus. Och nu har jag det." 
(Hanna, tidigare deltagare i Skrivklubben)


Jag heter Anna-Carin Svanå, är skrivcoach och författare och bor i Varberg. Från att ha varit överstressad lärare och mamma med bortträngda drömmar, jobbar jag numera med berättelser och berättande som min huvudsakliga sysselsättning.

Sedan 2017 har jag jobbat med över 120 manus som skrivcoach, lektör och redaktör, och många av dessa har blivit utgivna böcker. Jag har själv skrivit och gett ut flera barnböcker och noveller, och min första roman, Det blå palatset, kom ut i våras och har blivit nominerad till Årets Feelgood, och dessutom utvald till TT:s sommarföljetong.

Rätt tid är nu. Det är inte för sent att leva drömmen. Den inre tillfredsställelsen att ha nått fram är värt allt jobbet! Jag vet hur jag ska göra för att ro ett skrivprojekt i land. Jag vet vad som behövs för att göra en story riktigt läsvärd. Jag vet hur viktigt det är med rutiner, skrivkompisar och textrespons för att komma i mål.  Precis det här kan du också få uppleva – utan att göra alla mina misstag först. Jag hjälper dig att bli författare och skriva din bok på tolv månader.


Din investering
 

00 Days
00Hours
00Minutes
00Seconds