Anmälan är inte öppen

Skriv boken du drömmer om på tolv månader!

Ett medlemsprogram för dig som vill förverkliga din författardröm

Anmälan är öppen mellan den 25/9 och 2/10. Om du inte vill missa chansen att komma med kan du skriva upp dig på väntelistan! Du förbinder dig inte till något och får en personlig inbjudan när det närmar sig. 


Varmt välkommen hit! Genom att du läser det här vet jag en sak om dig: Du har en författardröm. Jag har också varit där. Nu är det din tur att uppfylla din dröm och prioritera det du innerst inne vill.

Det finns ingen story som är för banal eller inte kommer hitta några läsare. Framgången ligger i HUR du bygger din story. Det som avgör om du kan gå i mål är att du lär dig hantverket och övar på att mejsla fram din unika berättelse. Precis det kan jag hjälpa dig med.

Det är viktigt att det här känns rätt i magen för dig, att du på riktigt vill skriva en bok av den här storyn du går och bär på. Läs mer här nedanför om vad programmet innehåller. Jag hoppas innerligt att vi ses inne i programmet! 

Vad du lär dig

I det här programmet får du all support och de redskap du behöver för att skriva klart ditt läsvärda och fängslande manus, utan att fastna eller tappa modet.

Du får:  

• En struktur för ditt skrivande och en plan att jobba efter.  

Rutiner och goda vanor så att du kan använda din tid effektivt.  

Tryggheten att veta att du är på rätt väg, att det är värt jobbet.

Verktyg som ger dig den kunskap du behöver för att skriva klart din roman.

Feedback på delar av din text så att ser vad som håller och vad du kan gå vidare med.

Hur du går i mål

Programmet är skapat för att ge dig de bästa förutsättningarna för att nå dina mål. I kursportalen finns allt material, i text, video och ljudfiler. Du jobbar i din egen takt och har alltid nära till hjälp.

Det här ingår:

• 12 moduler med lektioner och övningar i en utbildningsportal online.
 
• 12 interaktiva workshoppar med praktiska övningar som tar dig framåt i skrivandet.
 
• Sluten Facebook-grupp för frågor och support – alltid tillgänglig för dig.

• 4 fördjupande masterclasses – för att få ditt manus att nå sin fulla potential.

• 4 inlämningar för personlig textrespons av Anna-Carin, 1500 ord per gång.

"Här får jag möjlighet att möta andra som brinner för skrivandet, och faktiskt ge skrivandet tid och energi. Anna-Carin är en perfekt skrivguide ... skrivklubben ger mig möjlighet att planera för skrivandet genom olika schemalagda aktiviteter, det är perfekt - för då blir det ju av."
Elin Holmberg, författare
”Framför allt så kändes det häftigt att bli tagen på allvar! När jag försökt skriva och bolla idéer med människor omkring mig så har det inte alls blivit emottaget på samma sätt.”
Aspirerande författare om att få textrespons
Anna-Carin är väldigt saklig, kommer med många bra förslag och idéer, och nya synvinklar i skrivandets konst. Jag har läst och lyssnat mycket, både handböcker och andra råd och tips från skrivande personer. Man kan tro att man har hört allt till slut, att råden blir upprepade. Men Anna-Carins skrivkurs har tillfört flera aha-upplevelser och idéer till mitt skrivande. 
Helena, tidigare kursdeltagare

Under programmets gång jobbar vi med en modell i fyra delar.

Skrivkraft
Hitta den skrivkraft du har inom dig och tänk som en författare! För att lyckas skriva din bok behöver du frigöra tid, skapa goda vanor och jobba med ditt mindset så att du kommer till varje skrivpass med förväntan och lust.

Redskap
Varje författare behöver lära sig hantverket, de olika verktygen vi har för att uttrycka och förmedla det vi vill att läsaren ska uppleva. Det här handlar om praktiska verktyg, få syn på fallgroparna så att du kan undvika dem och lösa problemen när du fastnar.

Övning
En bok blir inte skriven utan många timmar framför skärmen eller skrivboken. Du behöver helt enkelt göra det svettiga jobbet - troligtvis med träsmak och pausgympa!

Förädling
Skriva och skriva om, redigera och finputsa. Med hjälp av textrespons och konkreta redigeringsverktyg kan ditt manus glänsa!

Översikt över programmets moduler

Varje månad släpps en ny modul på kursplatsen med lektioner och övningar. Genomgångarna sker med både text och korta videoklipp, och övningarna är gjorda för att kunna användas direkt i din eget manus. Till varje modul hör också en workshop där vi gör vissa av övningarna gemensamt och kan brainstorma, diskutera och får svar på frågor.

Ämnena går givetvis in i varandra och hänger ihop till den helhet som den färdiga texten sedan kommer bli. Redan från början kommer vissa övningar vara inriktade på redigering. Det beror på att vi jobbar olika - en del vill gärna redigera under skrivandets gång, medan andra flödesskriver först och redigerar sedan.

Fördjupande föreläsningar (masterclass) kommer spridas ut under året och ta upp områden som kan vara problematiska, men som gör stor skillnad i berättelsen, till exempel berättarröst, dramaturgi, karaktärsutveckling och smarta strategier för redigering.


De tolv modulerna:

1. Hitta ditt bästa arbetssätt - utforska eller planera eller både och
2. Karaktärer man bry sig om  
3. Dramaturgi och intrig
4. Skapa närvaro genom gestaltning
5. Metoder för att inte fastna och få skrivkramp
6. Närhet och distans med berättarperspektiv
7. Tala är silver – om dialoger
8. Levande sceneri, miljö och världsbygge
9. Scener som skapar mersmak  
10. Personlig utveckling – möt dina karaktärer på djupet
11. Metoder för smart redigering
12. Steget vidare – olika utgivningsmöjligheter, följebrev m.m.  Din investering

Medlemsprogrammet är en kurs på 12 månader. Du investerar 995 kr/månaden eller 11490 kr för hela året, inklusive moms. (Som en caffelatte om dagen.)

Medlemmar har också rabatt på tillköp av personlig coachning och textrespons.

Du investerar också din tid och energi. Var beredd att lägga en timme i veckan på kursmaterialet. Det mest effektiva sättet att genomföra att stort projekt, så som det är att skriva en hel roman, är att ta små steg ofta. En vanlig längd på en roman är 80 000 ord. Om du skriver 220 ord om dagen har du ett helt råmanus klart efter ett år! Hur lång tid tar det för dig att skriva 220 ord

Programmet passar för dig som ...

  • är trött på att stå och stampa och vill hitta ett roligt och effektivt sätt att komma i mål
  • är villig att investera tid och energi för att skriva din bok
  • vill kunna fråga en erfaren lektör och författarcoach och utveckla din skicklighet i skrivhantverket
  • har bestämt dig för att det är nu det gäller, nu är rätt tid att bli författare.

Men det passar INTE för dig som ...

  • hoppas att någon annan ska göra jobbet
  • tror att du har mer än 24 timmar på dygnet, ändå tar tiden alltid slut och manuset blir liggande
  • redan är fullärd som författare
  • eller inte är villig att ta dig själv och din författardröm på allvar.

Vanliga frågor (FAQ)

"Skriv boken på 12 månader" är en utveckling av Skrivklubben. Jag har tagit det bästa därifrån och gjort en tydligare struktur med en fast tidsram på ett år. Skrivklubben var en prenumeration medan "Skriv boken" är en ettårig kurs. Populära inslag i Skrivklubben som gemensamma skrivpass kommer finnas med även i "Skriv boken". 

Ja! Modulens lektioner har till att börja med fokus på att komma igång och utveckla grundidéer, men samtidigt är övningarna så flexibla att de kan användas både i råmanuset och i redigeringsfasen. Vi jobbar också alla lite olika. Medan en del först flödesskriver hela manuset och redigerar senare, vill andra redigera löpande under skrivprocessen. Ju mer övning du får i skrivhantverkets olika redskap, desto skickligare blir du också! Skulle du bli färdig med ditt manus innan kurstidens slut, är du redan i startläge för nästa skrivprojekt och du får en flygande start.

Det ingår fyra tillfällen där du kan lämna in text för personlig feedback av mig (1500 ord per gång. Vill du ha mer textrespons än så har du som kursdeltagare rabatt på mina olika lektörstjänster. Du har också möjlighet att boka coachningssamtal (via zoom) där vi bollar din text och de frågor du har, 30 minuter för 300 kr (normalpris 450 kr).

Workshoppar kommer för det mesta ligga på måndagskvällar en gång i månaden. Mötena spelas in. Detta är planerat så här långt:

3 oktober kl 19.00 Uppstartsträff
17 oktober kl 19.00 Workshop
14 november kl 19.00 Workshop
12 december kl 19.00 Workshop
8 januari, söndag eftermiddag. Masterclass och intervju med hemlig gäst.

Det blir också gemensamma skrivpass någon/några gånger i månaden för de som vill, samt träffar i responsgrupper om så önskas.

Jag heter Anna-Carin Svanå, är skrivcoach och författare och bor i Varberg. Från att ha varit överstressad lärare och mamma med bortträngda drömmar, jobbar jag numera med berättelser och berättande som min huvudsakliga sysselsättning.

Sedan 2017 har jag jobbat med över 100 manus som skrivcoach, lektör och redaktör, och många av dessa har blivit utgivna böcker. Jag har själv skrivit och gett ut flera barnböcker och noveller, och min första roman kommer ut våren 2023.

Rätt tid är nu. Det är inte för sent att leva drömmen. Den inre tillfredsställelsen att ha nått fram är värt allt jobbet! Jag vet hur jag ska göra för att ro ett skrivprojekt i land. Jag vet vad som behövs för att göra en story riktigt läsvärd. Jag vet hur viktigt det är med rutiner, skrivkompisar och textrespons för att komma i mål.  Precis det här kan du också få uppleva – utan att göra alla mina misstag först. Jag hjälper dig att bli författare och skriva din bok på tolv månader.


Prisplaner
 
(kommer synas här när anmälan är öppen)