Få koll på berättarperspektivet

Självstudiekurs

Vem berättar din historia?

Det här med berättarperspektiv är en klurig sak för många skrivande personer, både för aspirerande och mer erfarna författare. Det finns många olika sätt att berätta en historia och hur läsaren uppfattar karaktärerna och handlingen påverkas starkt av just berättarrösten. När storyn inte riktigt fungerar, när läsaren blir oberörd eller karaktärerna inte känns trovärdiga har det ofta med berättarperspektivet av göra.

Genom den här kursen kommer du får mycket större koll dels på vilka olika berättarperspektiv som finns att använda, dels på vilka fördelar och nackdelar de har. Det här gör att du kan undvika fallgropar och göra medvetna val när du skriver för att lyfta ditt manus. Kursen består av fem moduler med genomgångar och exempel i text eller video, samt en arbetsbok. Övningarna kan du göra helt fristående eller som en del i det manus du håller på med.

Alla lektioner finns på en kursplattform och du jobbar helt i din egen takt. Din investering är 790 kr (ink moms) och du har tillgång till materialet i minst ett år.

"Anna-Carin är väldigt duktig på att förmedla information kring skrivprocessen. Tydlig, konkret och pedagogisk!" 

Robert

Kursinnehåll

Lektionerna är oftast textavsnitt, och ibland korta videor fullmatade med tydliga förklaringar och exempel ur kända böcker. Problemlösningskapitlen hjälper dig att få syn på fallgropar och ger konkreta verktyg för att göra din text mer effektiv och engagerande. Arbetsboken innehåller 13 inspirerande, ibland kluriga, skrivövningar som kan göras fristående eller som en del i ditt pågående manus.

Anna-Carin Svanå

Jag är din kursledare och jobbar som lärare, lektör och författare och jag brinner verkligen för berättandets hantverk. Sedan 2017 har jag jobbat med över 120 manus som skrivcoach, lektör och redaktör, och många av dessa har blivit utgivna böcker. Jag skriver också själv och har gett ut flera barnböcker, en novellsamling och romanen "Det blå palatset". 

Rätt tid är nu. Det är inte för sent att leva drömmen och jag kan hjälpa dig att nå dit!

Anna Hamström

Deltagare i en annan av Anna-Carins kurser

"Anna-Carin är en bra och kunnig kursledare. Att känna förtroende för ledaren är nästan det viktigaste för mig, att man får många bra tips, att man kan ställa frågor i en fb-grupp, att man får tankeställare och att det finns övningar att göra."