Få koll på berättarperspektivet

Självstudiekurs

Vem berättar din historia?

I den här kursen får du en genomgång av olika berättarperspektiv och vilka fördelar och nackdelar de har. Du lär dig känna igen fallgroparna så att du på ett medvetet sätt kan använda ett berättarperspektiv som gör läsaren riktigt engagerad i din story.

Det här med berättarperspektiv är en klurig sak för många skrivande personer, både för aspirerande och mer erfarna författare. Det finns många olika sätt att berätta en historia och hur läsaren uppfattar karaktärerna och handlingen påverkas starkt av just berättarrösten. När storyn inte riktigt fungerar, när läsaren blir oberörd eller karaktärerna inte känns trovärdiga har det ofta med berättarperspektivet av göra.

Genom den här kursen kommer du får mycket större koll dels på vilka olika berättarperspektiv som finns att använda, dels på vilka fördelar och nackdelar de har. Det här gör att du kan undvika fallgropar och göra medvetna val när du skriver för att lyfta ditt manus. Kursen består av fem moduler med genomgångar och exempel i text eller video, samt en arbetsbok. Övningarna kan du göra helt fristående eller som en del i det manus du håller på med.

Alla lektioner finns på en kursplattform och du jobbar helt i din egen takt. Du har tillgång till materialet i minst ett år.

"Anna-Carin är väldigt duktig på att förmedla information kring skrivprocessen. Tydlig, konkret och pedagogisk!" 

Robert

Kursinnehåll

Lektionerna är oftast textavsnitt, och ibland korta videor fullmatade med tydliga förklaringar och exempel ur kända böcker. Problemlösningskapitlen hjälper dig att få syn på fallgropar och ger konkreta verktyg för att göra din text mer effektiv och engagerande. Arbetsboken innehåller 13 inspirerande, ibland kluriga, skrivövningar som kan göras fristående eller som en del i ditt pågående manus.

Anna-Carin SvanåJag är lektör, skrivkursledare och författare som brinner för berättandets hantverk. Jag har gett ut flera barnböcker och en novellsamling för vuxna. När jag skriver gör jag det helst i sängen på morgonen direkt efter frukost med kaffe. Då kan jag helt glömma tid och rum! :)

Anna Hamström

Deltagare i en annan av Anna-Carins kurser

"Anna-Carin är en bra och kunnig kursledare. Att känna förtroende för ledaren är nästan det viktigaste för mig, att man får många bra tips, att man kan ställa frågor i en fb-grupp, att man får tankeställare och att det finns övningar att göra."