Utveckla din idé

Från en bra början till en story som håller

Att få en ny idé kan kännas helt magiskt! Det riktigt sprakar i hjärnan och ibland kan man inte skriva fort nog. Men när den första entusiasmen har lagt sig kan det hända att idén tappar sin glans. Allt går trögt och man vet inte hur man ska fortsätta eller om det ens är någon idé att försöka.

I den här korta självstudiekursen kommer du få hjälp att pröva din idé genom att hitta nya kreativa vägar som du inte tänkt på förut. Du kommer upptäcka nya sidor hos dina karaktärer och hur knutar i handlingen kan lösas på oväntade sätt.

Kreativa skrivövningar är ett väl beprövat sätt att frigöra fantasin. Genom att flödesskriva och ställa frågor till ditt manus kommer du utforska möjliga konsekvenser, brainstorma vad som skulle hända "om", hitta nya sidor hos huvudpersonen och motståndaren och mycket mer. Kort sagt, du tar nya steg på vägen från en bra början till en story som håller.


"Tankeväckande och inspirerande!"

Lotta, kursdeltagare

"Nu kom energin tillbaka :) STORT TACK!"

Anne, kursdeltagare

"Lärorikt och roligt!"

Nina, kursdeltagare

Den här och mycket mer ingår i kursen:
 
✔️ Hitta kärnan i storyn
✔️ Orsaker till att man kan fastna och sätt att komma vidare
✔️ Hitta karaktärernas drivkrafter
✔️ Skapa konsekvenser som driver handlingen framåt  

Du får 11 lektioner och många konkreta övningar att använda
för att komma vidare i ditt manus och utveckla din idé! 

Din investering: 590 kr  

 

Kursinnehåll

Du får tillgång till allt material på en gång och jobbar helt i din egen takt. Lektionerna är mest i textform med inslag av förinspelade videoklipp. 

Jag som har gjort kursen heter Anna-Carin Svanå, är skrivcoach och författare och bor i Varberg. Från att ha varit överstressad lärare och mamma med bortträngda drömmar, jobbar jag numera med berättelser och berättande som min huvudsakliga sysselsättning.

 Sedan 2017 har jag jobbat med över 100 manus som skrivcoach, lektör och redaktör, och många av dessa har blivit utgivna böcker. Jag har själv skrivit och gett ut flera barnböcker och noveller, och min första roman kommer ut våren 2023.

Anna-Carin är en kunnig ledare, som är strukturerad, bra på att förklara och förmedlar skrivlust.

 Ann-Sofie, kursdeltagare