Fixa strukturen

Lär dig bygga en fängslande berättelse

Vill du ge bort kursen till någon annan? Det går fint! När köpet är genomfört kommer det finnas länk till ett presentkort som du kan ladda ner eller skicka till den lyckliga mottagaren.

Svårt att ha koll på alla trådar i storyn?
Är du osäker på om vändpunkterna funkar, eller vad en vändpunkt ens är för något? Ibland känns manuset verkligen som en enda röra.
Byggbitarna finns där, men hur ska de hänga ihop till en berättelse som berör läsaren? Det är lätt att tappa sugen när idéerna spretar och man inte vet hur man ska gå vidare.

Nu behöver du inte tveka längre! I självstudiekursen "Fixa strukturen" får du konkret hjälp att skapa en story med driv och sammanhang.

Berättelser byggs upp av av olika byggstenar. Vi kan likna det vid att bygga ett hus. De flesta byggnader behöver en grund, väggar och tak. Hur de olika delarna ser ut och hur rummen inuti huset är placerade i förhållande till varandra, hur de är möblerade och i vilken stil, ja det är det som gör varje hus unikt.

Så är det också med berättelser. Det finns grundmoment som återkommer i de flesta böcker, men därutöver är variationsmöjligheterna oändliga. Några av oss gillar att börja med att dekorera ett av rummen, så att säga. Andra vill ha de bärande väggarna och takstolen klar först. Som författare kan vi välja startpunkt och vi kan hoppa mellan olika moment i berättelsebygget.

Hur vi än gör behöver vi någon gång under skrivprocessen få till grunden, väggarna och taket - berättelsens stomme. Ibland kan det kännas som att ens skrivprojekt spretar åt alla håll och att den där stommen vacklar. Men nu behöver du inte längre vara rädd att allt ska falla!Lär dig att bygga din story med kunskap och smarta knep om struktur! Genom kursens lektioner och övningar får du insikt om hur du kan undvika fallgropar och vända problemområden till dina bästa redskap i skrivandet.

Kursen jobbar du med i din egen takt på en kursplattform online. När du registrerar dig skapar du ett lösenord som tar dig till kursen. Sedan kan du gå igenom lektionerna när och var du vill, och gå tillbaka när du behöver. Materialet har du tillgång till i ett helt år.

Lektionerna innehåller genomgångar med text och video. Tydliga exempel och konkreta tips varvas med övningar som hjälper dig att skapa en riktigt bra historia som fängslar läsaren från början!  Allt detta för 790 kr (inkl. moms).

Kursinnehåll

Anna-Carin Svanå

Jag är din kursledare och jobbar som lärare, lektör och författare och jag brinner verkligen för berättandets hantverk. Sedan 2017 har jag jobbat med över 120 manus som skrivcoach, lektör och redaktör, och många av dessa har blivit utgivna böcker. Jag skriver också själv och har gett ut flera barnböcker, en novellsamling och romanen "Det blå palatset" som nominerades till Årets feelgood 2023 och utvald till TT:s sommarföljetång.

Rätt tid är nu. Det är inte för sent att leva drömmen och jag kan hjälpa dig att nå dit!

Anna-Carin är en kunnig ledare, som är strukturerad, bra på att förklara och förmedlar skrivlust.

Ann-Sofie, medlem i Skrivklubben

Course Pricing