Anmälan är inte öppen

Skrivklubben

Skapa rum för skrivglädje i vardagen!

Vi har stängt för nya medlemmar just nu. Men ställ dig gärna på väntelistan så får du först veta när vi öppnar igen.

Det här får du i Skrivklubben:

 • En skrivgemenskap med ditt eget manus i fokus.
 • Ett forum där du kan diskutera skrivande med andra som är lika intresserade av skrivande som du, där du kan dela texter med de andra i gruppen och på det viset testa vad som håller.
 • En plats där du kan hämta inspiration även när skrivlusten tryter.
 • En ”accountability partner”, ett sätt att öka din egen motivation när du vet att någon annan väntar på svaret på frågan ”hur gick det”?

Skrivklubben är för dig som vill utveckla ditt manus, få inspiration, verktyg, uthållighet och en skrivrutin så du blir klar och är supernöjd med resultatet!

Detta ingår:

 • Zoom-träff med fokus på textrespons en gång i månaden (oftast torsdagskvällar). Den som vill delar med sig av en (kort) text som vi alla ger feedback på. 
 • Workshop med skrivövningar på zoom, en gång i månaden (oftast torsdagskvällar). Temat kan till exempel vara gestaltning, miljöbeskrivningar eller karaktärsutveckling. 
 • I en sluten Facebook-grupp finns det möjlighet att diskutera, ställa frågor, fira framgångar och berätta om veckans skrivplaner, med mera.
 • Ett återkommande inslag varje månad är "Lektören läser" där medlemmarna kan delta i en utlottning där Anna-Carin kommenterar två sidor text som alla sedan får ta del av. 
 • Några gånger i månaden kan den som vill träffas på zoom för gemensamma skrivpass.
 • Nya medlemmar har tillgång till arbetsböcker med olika teman som vi jobbat med under 2021. 
 • För den som väljer årsmedlemskap ingår självstudiekursen "Få koll på berättarperspektivet" som en bouns. 
"I Skrivklubben får jag möjlighet att möta andra som brinner för skrivandet, och faktiskt ge skrivandet tid och energi. Anna-Carin är en perfekt skrivguide som kommer med nyttiga inspel och tips. Skrivklubben ger mig möjlighet att planera för skrivandet genom olika schemalagda aktiviteter. Det är perfekt, för då blir det ju av."
Elin Holmberg
"Att vara med i Skrivklubben gör att jag kommer skriva klart min bok. Vi som är med i Skrivklubben är vanliga människor med författardrömmar, och vi välkomnar dig in i gemenskapen."
Carina Eklund 

Vad är en medlemstjänst?
Det är som en skrivarkurs fast över längre tid, eller rättare sagt, så lång tid som du vill.
Du prenumererar med månadsvis betalning tills du själv säger upp prenumerationen.
Om du väljer en årsprenumeration ingår en extra onlinekurs om berättarperspektiv.

Hur mycket tid tar det?
Svaret beror på hur mycket tid du själv vill och kan använda för ditt skrivande.
Det är två gemensamma zoom-träffar varje månad som brukar vara på kvällstid på torsdagar. Den ena träffen är en workshop kring månadens tema, den andra är "feedback-fika" där den som vill läser/visar en kort text som vi alla ger respons på. Mötena spelas in så att de går att se efteråt. Skrivpassen är utspridda oregelbundet över månaden och man hänger med på det man vill och kan. Det finns planeringsverktyg som hjälper dig att planera och följa upp skrivandet på den nivå som passar dig.

Välj prenumeration: månadvis eller årsmedlem 

Få koll på berättarperspektivet är en självstudiekurs som ingår i helårsprenumerationen,
och går också att köpa separat (590 kr). Mer information om kursen kan du läsa HÄR.

Kassan stänger om ...

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds

 "Det jag tycker är bra med Skrivklubben är att den ger kontinuitet i skrivandet i och med att jag varje vecka får frågan om vilka mina mål är och sedan frågan om hur det har gått. Även om målen är blygsamma och inte alltid uppnås blir jag påmind om dem så att jag kan reflektera över vad jag gör och om jag når resultat. Både att sätta mål och att uppnå dem är fortfarande mitt eget ansvar, men det är bra att få en puff utifrån.    

Sedan tycker jag om att få en ny arbetsbok varje månad. Det känns alltid lite spännande, som att öppna ett paket eller få en ny tidning med posten. Det som verkligen är lärorikt är annars möjligheten till feedback, dels genom lektörsläsning, dels vid feedbackfikorna. Förutom att man lär sig saker av att få sin egen text sedd med någon annans blick lär man sig också av att läsa andras texter och lyssna på andras kommentarer.

Dessutom blir det väldigt trevliga diskussioner, både vid de digitala träffarna och i Facebookgruppen. Det är en trevlig stämning i gruppen och Anna-Carin är en kunnig ledare, som är strukturerad, bra på att förklara och förmedlar skrivlust.

Ann-Sofie Lövqvist
Medlem i Skrivklubben

Anna-Carin SvanåJag är lektör, skrivkursledare och författare som brinner för berättandets hantverk. Jag har gett ut flera barnböcker och en novellsamling för vuxna. När jag skriver gör jag det helst i sängen på morgonen direkt efter frukost med kaffe. Då kan jag helt glömma tid och rum! :)

 "Ibland blir det inte mycket skrivit för att man inte hinner eller helt enkelt inte orkar. Man skäms lite inombords och får den där känslan 'jag borde skrivit'. När man sen återvänder till historien så faller händelser naturligt på plats. Att den tiden man inte skrev gav lika mycket till berättelsen som om man skrivit. Vår klubb ger lika mycket stöd när vi inte skriver som när vi skriver. Det är så det skall vara 🙂" 

Rikard
Medlem i Skrivklubben